Hirdetésfeladás kisokos angliai szakembereknek

Hogyan adhatsz fel ingyenes hirdetést az angliai magyar szaknévsorban, tudakozóban? Hirdetésfeladás kisokos angliai szakembereknek egyszerű lépésekben.

Segítség a hirdetésfeladáshoz:

Reméljük, segítséget adtunk az ingyenes hirdetésed elhelyezéséhez a fenti videóval.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hirdetés nem jelenik meg automatikusan. Moderátoraink minden feladott hirdetést ellenőríznek, s amennyiben megfelel az irányelveknek, rövid időn belül engedélyezésre kerül. Kérjük, légy türelemmel ez idő alatt.

Sikeres vállalkozást kívánunk minden angliai magyar vállalkozónak!

Könyvelő válaszol: A személyi jövedelemadó bevallás Angliában

Mint oly sok minden más, az adózás szabályai is nagyban eltérnek a Magyarországon megszokotthoz képest Angliában. Az év végi adóbevallásról, az adóbefizetésről, az elszámolható költségekről, határidőkről kérdeztük szakértőnket, az Egyesült Királyságban működő angol könyvelőiroda, az EVLA LTD vezetőjét, Szabó Évát.

Mit kell tudnunk a személyi jövedelemadó bevallásáról Angliában? Kinek kötelező a beadása?

A személyi jövedelemadó bevallást elsősorban az egyéni vállalkozókhoz kötik, de ebben nem csak Ők érintettek. Amellett, hogy nekik minden esetben kötelező leadni, sok egyéb esetben is előírja az adóhivatal. Le kell adni adóbevallást, ha valaki ügyvezető igazgató volt egy cégben, ha a jövedelem 50,000 font feletti és családi pótlékot kap valaki a családban, ha 100,000 font feletti a jövedelem bármilyen forrásból.

Ugyanígy érintettek azok, akik külföldi vagy ingatlan jövedelemmel rendelkeznek, például lakás vagy szoba kiadásból 2,500 font felett egy évben. És azok is most mar, akik több mint 10,000 font osztalék jövedelemmel rendelkeznek.

Ami pedig kezd sajnos egyre gyakoribb lenni az, ha adóelmaradás miatt írja elő az adóhivatal a bevallást. Egyre többen vannak azok, akik ezzel keresik meg az irodánkat. Ők értesítést kaptak adó alul fizetésről, de nem rendezték időben, így végül az adóhivatal előírja a bevallást számukra is, hogy az elmaradt adó rendezésre kerüljön. Ez akár egyszerű alkalmazottakat is érint, akik álmukban sem gondolták, hogy adóbevallást kellene beadniuk.

Sokba kerülhet, ha késünk az adóbevallással. Az angliai adóbevallási határidőkről, az adóbefizetési határidőkről és a büntetési tételekről mit tudhatunk?

Az adóbevallás elkészítésére bőven van idő. Az április 5-én lezárult adóév bevallását következő év január 31-ig kell teljesíteni. Ha ez elmarad, azonnal 100 font büntetést kap valaki. 3 hónap után napi bírságot kezdenek számolni, ami 10 font naponta maximum 90 napig (900 font összesen a már kiszabott 100 fonton felül), majd újabb 100 fontok kerülhetnek kiküldésre. Összesen akár 1600 fontba is kerülhet egy-egy év elmaradt bevallása.

Fontos tudni, hogy az Egyesült Királyságból történő elköltözés nem mentesít a bevallási kötelezettség alól és sajnos abban sem reménykedhetünk, hogy külföldön már nem találnak meg a büntetéssel. Sajnos láttunk már példát NAV általi behajtásra is Magyarországon az elmaradt bevallások és büntetések miatt.

Az adóbevallás határidejével együtt az adókat és járulékokat is rendezni kell, annak ugyanúgy január 31 a határideje. Ezért sem érdemes sokáig húzni a beadást, mert igen kellemetlen lehet január 30-án megtudni, hogy 1 nap alatt esetleg több száz vagy ezer font adót kellene befizetnünk.

Senki nem szereti a sürgető határidőket. Mit javasolsz, mikor készítsük el a személyi jövedelemadó bevallást Angliában, hogy elkerüljük a felesleges stresszt és a késedelmi bírságokat?

A legjobb mielőbb túlesni rajta. Ahogy az utolsó könyvelési anyagok befutnak már le is zárható az év. Saját ügyfeleink részére már a regisztrációkor biztosítunk olyan táblázatokat és tájékoztató anyagokat, amik segítségével egész évben vezethetik a bevételeket és kiadásokat, így április 6-án csak egy összesítő entert kell nyomniuk. Ilyen esetben az adót is van bőven idő összegyűjteni és befizetni, akár előleg részletekben is már az adófolyószámlára.

Az adóbevallás kitöltése házilag időigényes és bizony nagyon sok vállalkozásnak okoz fejfájást évről évre. Mi a tapasztalatod, milyen hibákat szoktak elkövetni az ügyfelek?

Többféle hibát is láttunk már. Az egyik leggyakoribb, ha valaki a bevallását csak a vállalkozási jövedelem rendezésére használja, mert azt hiszi, hogy a munkahelyen kapott P45/P60 nyomtatvánnyal az a rész már tisztázva van. Ha kihagyjuk ilyen esetben a munkahelyi jövedelmet, az biztosan hibás számításokhoz és pontatlan adóhoz vezet. Másik gyakori hiba, ha valaki egyébként nem engedélyezett költségeket is elszámol, vagy épp attól való félelmében, hogy nehogy olyat vegyen a költségekbe, amit nem szabadna, nem számol el semmit. Az egyikkel adó alul – a másikkal adó túlfizetés keletkezik.

Akár végzetes hibának is bizonyulhat egy profi könyvelő szolgáltatásait kihagyni. Hogyan válasszunk könyvelőt, milyen egy jó könyvelő és mikor érdemes hozzá fordulni?

A bevallás kitöltése és beadása sokszor egyszerű, főleg ha nincsenek komplex adókörülmények. Alapvetően a nyomtatvány úgy van kifejlesztve, hogy bárki képes legyen magának leadni azt, ilyen esetben könyvelőre sincsen szükség. De ha valaki nem érti, nem szereti, nincs ideje vagy nem szeretne hibázni, akkor érdemes szakembert felkeresni.

Azt azonban tudni kell, hogy a bevallás leadása és az abban szereplő adatok helyessége mindig a bevallásra kötelezett személy felelőssége lesz. Az adóhivatal szemében nem mentség az, ha “kifizettem, de a könyvelő elfelejtette leadni” vagy “a könyvelő adta le ezeket, nem én”.

Nekünk, mint könyvelőknek az a dolgunk, hogy a biztosított adatokból helyes bevallást készítsünk, minden információt biztosítsunk, hogy a személy át tudja nézni és értékelni a bevallást beadás előtt és csak aláírásával megerősített jóváhagyása után adjuk azt be.

Sokszor hallottunk már olyat, hogy valakinek fogalma sem volt mit adtak le a nevében, ami nem jó és súlyos következményei lehetnek. Én arra bíztatnék mindenkit, akinek bevallási kötelezettsége van, hogy minden esetben kérjen be minden információt a saját bevallásáról beadás előtt és után is.

Nem elhanyagolható kérdés tehát az adóbevallás határidőre történő pontos elkészítése és beadása. Ti miben tudtok segíteni az angliai magyar vállalkozóknak?

Jelenleg több mint 1,000 azoknak a magánszemélyeknek a száma, akiket képviselünk az adóhivatal előtt. Több kollegával egész évben dolgozunk a bevallások előkészítésén, de még így is a január a csúcsidő ebben. Elkerülendő a késéseket már az adóév elején (április 6) akár 50%-os kedvezményt biztosítunk azoknak, akik hamar leadják az anyagaikat a bevalláshoz, ami mostanra jól működő rendszerben zajlik, az ügyfeleknek csak magyar nyelven kell megadniuk az ehhez szükséges adatokat a honlapunkon keresztül.

A bevalláshoz szükséges bevételek és kiadások összesítéséhez tájékoztató és minta anyagokat is tudunk biztosítani, de akár a tételes könyvelésnek sincsen akadálya külön díj mellett, bár ez sokszor felesleges kis vállalkozások esetében.

A brit adóhatóság (HMRC) felé tehát mindenképpen nyilatkozni kell. Mennyibe kerül az adóbevallás elkészítése az EVLA Team-nél?

Jelenleg a bevallás elkészítésének munkadíja 60 font július 31-ig kedvezményes áron. Ez csak magára a bevallás összeállítására vonatkozik az ügyfél által biztosított adatokból, amihez segédanyagokat tudunk küldeni külön kérésre díjmentesen. Ha teljes könyvelésre lenne szükség a bevallás előkészítése előtt, annak a könyvelési anyag nagyságával arányos plusz munkadíja van még, de ez már egyedi mindenki esetében.

Mi a helyzet akkor, ha időközben elköltöztünk Angliából, de korábban egyéni vállalkozók voltunk, illetve ha jelenleg is működő brit vállalkozásunk van? Ekkor is tudtok segíteni az angliai adóbevallás elkészítésében?

Az adóbevallást le kell adni akkor is, ha valaki évközben megszünteti a vállalkozását, vagy elköltözik Angliából. Ilyen esetben érdemes velünk már a zárást követően felvenni a kapcsolatot, hogy a szükséges könyvelői meghatalmazásokat még addig előkészítsük, amíg valaki belföldön van, de külföldről is intézhető majd ez.

Azoknak, akiknek aktív meghatalmazása van irodánk felé pontosan látjuk az adóhelyzetét és tudjuk tájékoztatni a bevallási kötelezettségekről időben, valamint le is tudjuk adni számukra, nekik csak szkennelni kell a jóváhagyást majd, amit bárhonnan megtehetnek már.

Milyen tanácsokat adnál a leendő és a már működő angliai magyar vállalkozóknak?

A legfontosabb talán az lenne, hogy a regisztráció pillanatától tudják és értsék mi történik velük, mit kell gyűjteniük, összesíteniük, leadniuk majd. Bár a regisztrációhoz sem kell könyvelő, sem hivatali illeték, mégis érdemes már ezt is szakemberre bízni. Irodánk a regisztrációt 30 fontos ügyintézési díjjal vállalja és ennek része több tájékoztató és minta anyag, hogy a vállalkozó pontosan értse a helyzetét és felelősségteljesen vezesse a vállalkozását.

A vállalkozás sikere, a költséghatékonyság és a saját személyes nyugalmunk érdekében is mindenképpen érdemes tehát tudatosan tervezni, körültekintően választani és az angliai adóügyekben is jártas, tapasztalt könyvelő tanácsait megfogadni.

Szakértőnkkel az alábbi elérhetőségeken vehető fel a kapcsolat:

Telefon:

  • +44 1903 333 903 (UK irodai vezetékes)
  • +44 7786 086 348 (UK irodai mobil)
  • +36 1 445 23 25      (HU vezetékes)

Email: info@evabookkeeping.co.uk

Web:  http://evabookkeeping.co.uk

Kankalin Ház – Otthon Lét Központ

Szponzorált tartalom

A legfontosabbakat otthon tanuljuk. A minta, amit gyerekként észrevétlenül magunkba szívunk, egész életünkre elkísér. Ezért fontos, hogy a gyermekeink megtapasztalják, hogyan hajt csírát a mag, mennyi munka és türelem kell ahhoz, hogy érett paradicsomok mosolyogjanak a kertünkben. Megtanulják, hogy fontos, mi kerül az asztalra és hogy az étkezések családi, baráti események lehetnek, kis ünnepek a hétköznapokban.

A Kankalin Ház – Otthon Lét Központ azzal a céllal jön létre, hogy teret adjon mindenkinek arra, hogy ápolja, illetve megismerje az élet azon egyszerű, kis, hétköznapi dolgait. Amelyeket ha jól csinálunk, észrevétlenül megszületik életünkben a boldogság.

Mert az, hogy hogyan érezzük magunkat, nap mint nap, hogy mit teszünk a magunk, a szeretteink és a tágabb környezetünk boldogságáért gyakran nem a nagy dolgokon, nem a látványos cselekedeteken múlik, hanem azon, hogy hogyan tudjuk a leghétköznapibb dolgokat megtölteni vidámsággal, szeretettel, értelemmel.

A Kankalin Házba várjuk a gyerekeket, mint egy játszóházba, de abban a pár órában nem játszanak, hanem együtt dolgozunk, létrehozunk valamit, elkészítünk, alkotunk valamit. A koruktól függően főzünk vagy sütünk valamit, vagy összedobunk egy salátát. Természetesen kis létszámú csoportban gondolkodunk (kb 6 fő). Kimegyünk a kertbe, leszedjük a hozzávalókat, előkészítjük és együtt elkészítjük az ételt. Közben beszélgetünk az őket foglalkoztató dolgokról.

Lehet kertészkedni, kerítést festeni, gombot felvarrni. A lényeg, hogy együtt csináljunk valami hasznosat, hogy átérezzék a munka örömét, a mindennapos tevékenységek alkotói szépségét. Ezek közösségi, családi, baráti élmények lehetnek, ha közben jókat beszélgetünk.

Idősebbekkel töltünk káposztát, főzünk húslevest, sütünk kenyeret a búbos kemencében. Baráti társaságokkal, céges csapatépítő tréningeken tölthetünk kolbászt, nyársalhatunk, süthetünk lángost, készíthetünk lekvárt, szörpöt, savanyúságot. Ezeken az alkalmakon is a hangsúly azon van, hogy együtt, beszélgetve létrehozunk valami egyszerűt, ami a hozzáadott emberi értékektől válik nagyszerűvé. A legfinomabb az az étel, amit otthon, együtt készítünk el: nem hibátlan, egyszerűen tökéletes.

Egyéni foglalkozásokra is hívom mindazokat, akik őrzik lelkük mélyén a nagyszülőknél töltött nyarak emlékét. Akik még eljártak a mezőre kapálni, kukoricát törni. Akik, érzik még a kemencéből éppen kivett kenyér ropogós illatát, a szilkében keményen álló szilvalekvár ízét és még hosszasan sorolhatnám.

A terápia lényege, hogy térjünk vissza a gyökerekhez, dolgozzuk meg a földet, gondozzunk egy kertet, a semmiből hozzunk létre valami finomat. Közben beszélünk az éppen aktuális gondról. Igyekszem útmutatást adni, segíteni, de nem akarom, hogy a kedves vendég egy kanapén elnyúlva belefeledkezzen az önsajnálatba és kényelmesen szenvedjen.

Lehet sírni, meg is kell szenvedni sok mindent ebben az életben, de közben csináljunk valamit. A foglalkozás végén ott lesz egy illatozó sütemény, egy színes saláta, vagy egy gőzölgő húsleves. Hiszem, hogy az, aki épp úgy érzi, hogy elveszett, hogy nem való semmire rögtön megérzi, hogy talán mégis, hisz itt van a kézzelfogható bizonyíték. Közhely, hogy a munka nemesít, de hiszem, hogy igen. A jó dolgok nem csak úgy megtörténnek velünk, hanem sokat teszünk értük.

A mai világot a mindent könnyedén, gyorsan szemlélet uralja. Mindenki instant akar mindent és ha nem működik, gyorsan lecseréli. Sajnos a kapcsolataink is ilyenek, felületesek és a kényelemről szólnak.

Emlékszünk még a Kis Hercegre? „Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.” (Antoine de St Exupery)

A Kankalin Ház/Primrose Hut projekt teljes egészében az alábbi linken érhető el, ám ez angol nyelvű:
https://www.kickstarter.com/projects/1736067347/primrose-hut-home-time-centre.

A projekt Facebook oldalán van magyar nyelvű leírás a projekt lényegéről, és a crowdfunding működéséről, illetve válasz néhány eddig felmerült kérdésre: https://www.facebook.com/primrosehut/.

Internetes szaknévsor angliai magyaroknak

Hiánypótló szolgáltatás indult idén tavasszal a Nagy-Britanniában vállalkozó magyarok számára. Az új internetes szaknévsor angliai magyaroknak és minden olyan vállalkozó vagy cég számára kínál ingyenes hirdetési lehetőséget, akik az Egyesült Királyság területén szolgáltatnak.

Miért hasznos az internetes szaknévsor? Az a cég, szolgáltatás, vállalkozás aki manapság nem rendelkezik online jelenléttel, olyan mintha nem is létezne. Ennek ellenére sok angliai magyar cég saját weblap nélkül működik, számukra az egyetlen internetes jelenlétet az internetes szaknévsorok jelenthetik. Néhányan már felismerték az online jelenlét fontosságát, esetleg készítettek is egy üzleti facebook oldalt, de ez korántsem elég. 

Hogyan találjanak ránk az interneten? A vásárló, a leendő megrendelő és az éhes vendég is általában a Google keresőjét használja. Az általa beírt keresőszóra az első 1-2 oldalon megjelenő találatokat végig böngészi. Amit ott talál, azok közül választ. Ha ennék egy finom magyar gulyást Angliában lehetőleg magyar étteremben, akkor első dolgom a jó öreg Google keresőjét megnyitni. Beírom, hogy magyar gulyás London, esetleg magyar étterem Londonban és ha szerencsével járok, néhány másodperc alatt kidobja a választ a kis barátom. Hogy kik jönnek fel az első és a második oldalon, nem csupán szerencse kérdése. Akik ott megtalálhatóak, tettek érte, ki így, ki úgy. Van aki megbízott egy szakembert a honlap elkészítésére és a keresőoptimalizálására, majd több havi kitartó munkával látogatottságot növelt. Természetesen a sikernek ára van. Emellett több hónapnak el kell telnie, míg az elvetett mag beérik. 

Hogyan adjunk el az interneten? Van aki ezért az eredményért nem tett mást, csupán feladott egy ingyenes hirdetést valamelyik keresőoptimalizált internetes szaknévsorban. Néhány napon belül elérte célját, az első oldalra került a hirdetése. A gulyásra éhes vendég csak rákattint a hirdetésre és máris tudja, hogy hová is kell mennie, hogy jól lakhasson. A keresőoptimalizált oldalak, jó eséllyel a keresők első oldalain szerepelnek – ilyen a mi szaknévsorunk is. Ráadásul teljesen ingyenes. Egy néhány perces regisztráció után azonnal adhatunk fel hirdetést, teljes körű leírással a szolgáltatásunkról, adhatunk hozzá fotókat, minden elérhetőséget linkekkel, sőt, videót is. Az adminisztrátori jóváhagyás után immár jó eséllyel megtalálható lesz a keresőkben az Ön cége, vállalkozása, szolgáltatása is. S ezt észre fogja venni a bevételen. 

Hogyan népszerűsíthetem a meglévő hirdetésemet? Köszönetképpen, hogy nálunk hirdet, lehetőséget nyújtunk az Angliai Kisokos honlapunkon és az Angliai Szaknévsor honlapunkon elfogadott ingyenes hirdetése további korlátok nélküli megosztására valamennyi, több ezer tagot számláló facebook csoportunkban. Sok sikert kívánunk minden angliai magyar vállalkozónak!

Hogyan hirdess nálunk?

Köszönjük, hogy az Angliai Szaknévsor honlapon szeretnél hirdetni!

Az Angliai Szaknévsor honlapon a hirdetés feladása rendkívül egyszerű és csupán néhány percet vesz igénybe.

Hogyan hirdess nálunk? Hogyan kerülhetsz be te is az Angliai Szaknévsor cégadatbázisába ingyen?

  1. Regisztrálj. Töltsd ki értelemszerűen a megjelenő űrlapot.
  2. Regisztráció után automatikusan átirányításra kerülsz a felhasználói fiókodba.
  3. A saját felhasználói fiókodban lehetőséged van a profilod szerkesztésére és hirdetés feladására. Megnézheted és módosíthatod a meglévő hirdetésedet. Tölts fel legalább 1 fotót a hirdetésedhez és adj meg elérhetőséget a térképen. Ne felejtsd el elmenteni a részletesen kitöltött űrlapot.
  4. Ha már rendelkezel üzleti hirdetéssel, lehetőséged van kialakítani a saját boltodat, majd ezek után bármikor megnézheted a legutolsó megrendeléseket, módosíthatod a számlázási és a szállítási címet.
  5. Az aktuális ajánlataidat is meghirdetheted és javasoljuk, hogy gyakran oszd meg az üzenőfalunkon, akárcsak a Facebookoon, hogy minél többen lássák.

Nem bonyolult, tényleg.  😉  Alig pár perc az egész és ami a legfontosabb, ingyenes és az is marad!

Kérlek, a hirdetés feladásánál törekedj minél egyedibb és hosszabb leírásra – a keresőkben való jó megjelenés érdekében. Ha már meglévő hirdetési szöveget másolsz és illesztesz be, nem fognak szeretni a keresők. Légy egyedi!

Ha igazán profi és egyedi reklámszöveget, weboldal szöveget szeretnél, keress bennünket itt, most kedvezményes áron segítünk!

S hogy miért érdemes nálunk hirdetni? Olvasd el az Angliai Kisokos (társoldalunk) ide vonatkozó cikkét: https://www.angliaikisokos.com/angliai-szaknevsor-angliai-magyaroknak.

Ha segítségre van szükséged, kérlek írj nekünk az info@angliaikisokos.com címre. Sikeres vállalkozást kívánunk mindenkinek! 🙂